Jerko Ban
Voditelj projekta

Filmski redatelj, webmaster, tumač za gluhe i gluhoslijepe. Odrastao u Bedekovčini, Hrvatsko Zagorje.
Od 1992.-1993. u Splitu u druženju s gluhima naučio znakovni jezik. Za to je najviše zahvalan gospođi Amaliji Mikelić-Palinić i ostalim gluhim koji se okupljaju u splitskom Savezu gluhih i nagluhih te u Molitvenoj zajednici gluhih.
1995. dobio je stupanj bakaleurata iz filozofije na Filozofskom faklutetu Družbe Isusove u Zagrebu.
1995.-1996. radi u privatnoj isusovačkoj školi u Glasgowu, Škotska, gdje predaje kršćansku etiku i pomaže školskom kapelanu.

2001. diplomirao je teologiju na Teološkom studiju Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove u Zagreb, (Teološki studij afiliran je Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu).

2009. godine magistrirao je filmsku i televizijsku režiji u Los Angelesu, na Loyola Marymount Sveučilištu.
2010. pokrenuo je HD studio - filmsku i TV produkciju sa sjedištem u Bedekovčini.

Angel Naumovski

Angel je prije nešto više od 30 godina prvi put ugledao svoju mamu. Vjerojatno niti ona nije očekivala gluho dijete. Rastao je i svi su nakon bezuspješnih pokušaja da pročuje odustali od svega i pomirili se s time da je to tako. Vrlo su teško komunicirali i uglavnom se sve svodilo na neke osnovne informacije. Gestu je naučio kad je imao 15 godina. Tada je počelo i njegovo vrijeme. Vidio je i upoznao ljude koji imaju istih problema s komunikacijom kao i on, no međusobno su se izvrsno razumjeli. Nakon završene grafičke srednje škole pokušao se upisati i završiti prometni fakultet, ali bezuspješno. Cijeli život bavi se sportom. Član je rukometne reprezentacije Gluhih od 1993. godine s kojom je dosad osvojio 7 odličja na Olimpijskim igrama Gluhih i Europskim prvenstvima Gluhih.

Angel Naumovski je do 2011. godine napisao i režirao pet kazališnih predstava. Za predstavu «Ruke koje plaču» dobio je nagradu za najbolju režiju na Festivalu Prvih u Zagrebu, 2006. U proljeće 2009. godine u Centru za odgoj i obrazovanje «Slava Raškaj» počeo je predavati znakovni jezik - po prvi puta u suvremenoj povijesti škole. Nastavnik je tjelesne kulture, sportski djelatnik u Hrvatskom športskom savezu Gluhih, rukometni sudac, osnivač i predsjednik udruge «Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN».

www.Dlan.CroDeafWeb.org

Vesna IvasovićVesna Ivasović

Profesor psihologije. Rođena 1964. godine u Zagrebu. Diplomirala 1988. na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Udata, ima dvoje djece.
Tijekom 1988. godine radila u Centru za autizam u Zagrebu kao odgajatelj i modifikator ponašanja. Od 1989. godine zaposlena kao stručni suradnik- psiholog u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” u Zagrebu. Godine 1995., u okviru poslijediplomskog stručnog usavršavanja diplomiranih psihologa i liječnika, položila ispit za kognitivo-bihevioralnog psihoterapeuta. Član Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije i Hrvatskog psihološkog društva.

Objavljuje znanstvene i stručne radove, sudjelovala na više kongresa u Hrvatskoj, te na 28. Evropskom kongresu kognitivno-bihevioralne psihoterapije u Corku u Irskoj. Pozvana kao gost predavač na 29. Evropski Kongres kognitivno-bihevioralne terapije u Dresden u listopadu. U lipnju brani magistarski rad pod naslovom “Vizualno-sekvencijalno pamćenje prelingvalno gluhih” na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta u Zagrebu.

Sadašnji profesionalni interesi vezani su uz područje vizualnog i spacijalnog radnog pamćenja gluhih, mentalnog predočavanja i mnemotehnika, utjecaja fluentnosti u znakovnom jeziku na kognitivne funkcije gluhih, te primjene kognitivno-bihevioralne psihoterapije s gluhim klijentima. Surađuje s brojnim čujućim i gluhim znanstvenicima iz svijeta. Trenutno radi na nekoliko projekata i istraživanja u Hrvatskoj i inozemstvu, vezanih uz područje gluhoće (pismenost, jezična fluentnost, etički principi, ADHD sindrom).

Adresa: Froudeova 9, Zagreb. 
E-mail: vesna.ivasovic@
zg.tel.hr

 

Andrija ŽicAndrija Žic

Rođen 1929. (Punat, Krk). U 11.godini izgubio sluh, dalje se školovao polaganjem ispita, diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu.
1948 – 1954. službenik Brodogradilišta “Punat”. Od 1955. zaposlen u Zagrebu kao član Organizacijskog odbora II. Svjetskog kongresa gluhih, a zatim od 1956. do 1980. stručni službenik hrvatskog Saveza gluhih i nagluhih. Od 1980. umirovljenik. Oženjen, dvoje djece.

Bitan dio djelovanja u Savezu: međunarodni kontakti, prijevodi i novinarski rad (prijevod nekoliko desetaka stručnih i popularnih knjiga i brošura, urednik i suradnik zagrebačkih i beogradskih listova za gluhe, suradnik i dopisnik talijanskih i drugih inozemnih stručnih listova za gluhe).

Ostali novinarski rad: od 1948. suradnik enigmatskih listova, od 1967. do danas stalan anonimni suradnik nekoliko katoličkih listova, u prvom redu Maka (enigmatika, zabavne stranice, serije posebno priređenih kateheza, kontakt-rubrike).


Adresa: Ozaljska 150, Zagreb. Fax 317-946.
E-mail:
azic@adriatic-online.com.